Since 1999

Workshop "Hondentaal begrijpen en toepassen"

data in onderling overleg

De workshop Hondentaal begrijpen en toepassen is interessant voor iedereen die samen met honden leeft en werkt, hoe lang je ook al honden in je leven hebt.

Wil je ook op een begrijpelijke manier met uw hond communiceren qua lichaamstaal? Wil je respect en vertrouwen van je hond winnen en met je gevoel leren werken in plaats van commanderen en controle? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Honden geven via kalmerende lichaamstaal aan dat ze het liefst alle confrontatie mijden. Confrontaties die mensen wel snel geneigd zijn aan te gaan.

Inhoud van de workshop

Je leert hoe de kalmerende signalen van honden er uit zien en hoe je ze zelf kunt toepassen om met je hond te communiceren. Je leert hoe je een hond het beste kunt benaderen en betasten en wat een hond van fysieke aanraking vindt. Je leert stress te herkennen, te vermijden en reduceren. De workshop vindt plaats zonder dat uw eigen hond erbij is. Uw focus is nodig om alle informatie, foto’s en filmmateriaal op te kunnen nemen. Eenmaal thuis kunt u al het geleerde meteen inzetten.
Kennis van de kalmerende signalen geeft de hondenbezitter een extra dimensie bij het interpreteren van het gedrag van zijn hond en kan de basis vormen voor een stressvrije omgang tussen mens en dier.
Respect en vertrouwen staat geheel aan de basis van een relatie tussen mens en hond. Dan is er geen plaats voor angst en agressie!

“Vandaag heb ik de workshop hondentaal begrijpen en toepassen bij Marjolein van Vlodrop. Het was weer een leerzame dag en erg leuk als je meer van honden wil begrijpen! Eigenlijk gaat een heel nieuwe wereld voor je open en krijg je veel meer begrip voor hun doen en laten. Ook leert Marjolein je hoe je als mens op dezelfde manier kunt leren communiceren met honden waardoor alles veel harmonieuzer gaat, echt heel erg fijn om te beleven. Zeker een aanrader.

S. t A. 

Locatie en kosten

Locatie: Koningsbosch of Sittard. De workshop kan ook op aanvraag bij een club of vereniging elders in Nederland plaatsvinden. Neem contact op voor de mogelijkheden.
De workshop duurt van 10:00 tot 16:00 en kost 175 euro inclusief lunch en drinken.
Er is geen restitutie mogelijk.

Wil je ook graag deze stressvrije vorm van communicatie leren inzetten? Opgeven voor een workshop kan door middel van een email naar marjolein@animalspirit.nlIk neem dan contact met je op om een geschikte datum te overleggen.

Scroll naar boven