Since 1999

The Emotion Code & the Body Code system

The Body Code System

Is een systeem ontwikkeld door Dr. Bradley Nelson en is geschikt voor mens en dier. Hij heeft dit systeem over een periode van 21 jaar ontwikkeld op basis van werken met zijn patiënten in zijn praktijk.

The Body Code System is ontwikkeld om de onderliggende redenen voor ziekte en gezondheidsklachten te vinden en deze te behandelen.

The Body Code Systeem gaat er vanuit dat ziekte en gezondheidsklachten kunnen ontstaan door de ziekmakende werking van ziektekiemen, structurele onevenwichtigheden in het lichaam, aanwezigheid van giftige stoffen, voedingstekorten, energetische onevenwichtigheden, (vastgezette) emoties en verstoringen in de samenwerking tussen organen en klieren in het lichaam.

Binnen het Body Code System worden de onderliggende redenen voor gezondheidsklachten op een energetische wijze opgespoord en losgelaten. Eenmaal verwijderd komen ze niet snel meer terug. Ons energetisch lichaam draagt alle informatie met zich mee en kan dus ook de oorzaak en oplossing aandragen. 

Een belangrijk onderdeel van The Body Code System is the Emotion Code System.

The Emotion Code

Is ook voor mens en dier een makkelijke en snelle techniek om op energetische wijze de vastzittende emoties in het lichaam op te sporen en deze vervolgens los te laten. Deze geblokkeerde emoties kunnen je immuunsysteem verzwakken, de gezonde werking van organen en weefsels in je lichaam ondermijnen, pijn, vermoeidheid en ziekte veroorzaken. The Emotion Code is een onderdeel van de Body Code.

Wat is de the Emotion Code?

We hebben allemaal emotionele bagage verzameld in de loop van het leven. Deze emotionele bagage ligt opgeslagen in je onderbewustzijn. De energie van intense emotionele gebeurtenissen die je hebt beleefd zitten vast in ons fysieke lichaam. Deze energieën storen het normale energieveld van het lichaam, veroorzaken pijn, slecht functioneren van organen, allerlei ziektes en zijn de drijvende kracht achter P.T.S.D. (post traumatische stress disorder), depressies, angsten en fobieën. Mensen voelen vaak dat er emotionele problemen zijn maar weten niet hoe ervan af te komen.

Wanneer je emoties zoals chronische stress, verdriet, boosheid en angst ervaart, dan verdwijnen deze krachtige emoties vaak niet als vanzelf. Ze blijven in jouw lichaam achter. Ook kan er een hartmuur opgebouwd worden gedurende het leven die een schijn van veiligheid geeft, maar die vooruitgang, blijheid en openheid tegenhoudt.

Gevolgen van geblokkeerde emoties

  1. Immuunsysteem verzwakken
  2. De gezonde werking van organen en weefsels in je lichaam ondermijnen
  3. Pijn, vermoeidheid en ziekte veroorzaken

Dit kan resulteren in verminderde vitaliteit, vermoeidheid, pijn, depressie, angst of gewoon het onvermogen om een gelukkig leven te leiden. Hieronder een opsomming van omstandigheden die vaak geblokkeerde emoties tot gevolg hebben.

Waardoor ontstaan emotionele blokkades?

  • Verlies van een geliefd iemand
  • Scheiding of relatieproblemen
  • Financiële problemen
  • Huiselijk of werk gerelateerde stress
  • Abortus of miskraam
  • Fysieke ongelukken
  • Fysieke of emotionele gevechten
  • Fysieke, mentale, verbale of seksuele mishandeling
  • Negatieve zelfpraat
  • Negatieve gedachten over jezelf of iemand anders
  • Langdurige stress
  • Afwijzing
  • Mentale ziekten
  • Gevoelens van onwaardig zijn
  • Negeren van gevoelens
  • Verwaarlozing of in de steek gelaten zijn
  • En nog veel meer uiteraard

Ervaringen met The Emotion Code & the Body Code

De meeste mensen zijn verbaasd om te zien hoe gemakkelijk het is om blokkades los te laten en hoe anders ze zich voelen na het verdwijnen ervan. Vaak verdwijnen fysieke klachten spontaan als emotionele blokkades losgelaten zijn. Onder sommige ziektebeelden zitten altijd emotionele blokkades. Aangezien je tijdens je hele leven nogal wat onderliggende emoties en fysieke oorzaken verzameld, zijn er meestal ook meerdere behandelingen nodig. 

Per behandeling kunnen wel vaak meerdere klachten worden behandeld. Het lichaam geeft per zitting zelf aan hoeveel onderliggende oorzaken losgelaten kunnen worden. De effecten zijn meteen merkbaar, fysiek alsook emotioneel! Deze methode is uitermate geschikt om op afstand te ondergaan, we hoeven dus niet fysiek samen te zijn. We spreken dan een dag en tijd af zodat u eventueel een uurtje rust kunt nemen. Het enige dat u merkt als ik u een behandeling geef is dat eventuele pijnklachten en ander fysiek ongemak meteen verminderen en de negatieve emoties snel verdwijnen. U voelt zich meteen lichter. Het lichaam kan nog dagenlang doorwerken om de losgelaten oorzaken en emoties los te laten en tot de nieuwe balans te komen.

“Mijn zoontje heeft ze niet alleen van wat fysieke klachten af geholpen als baby (waar de osteopaat geen effect had), maar door haar behandelingen heeft hij ook veel meer zelfvertrouwen gekregen en staat hij veel sterker in het leven. Dat is ontzettend mooi om te zien!

Ik gun iedereen een Marjolein in zijn/haar leven.”

Marinka

“Onze Duitse herder Hera was een speelse en levenslustige hond totdat ze schrok van het geluid van een vrachtwagen. Ze durfde niet meer naar buiten en na verschillende gedragstherapeuten en interne rehabilitaties die een beetje hielpen ben ik verder gaan zoeken en vond ik Animal Spirit. Marjolein heeft Hera geholpen via behandelingen op afstand en een voor Hera gestemde Anaflora remedie. Wij zagen onze Hera veranderen in een blije meid die speelt, vrolijk is, niet meer uitvalt en weer geniet van wandelingen. Marjolein ondersteunde ook ons als mens in de omgang met Hera en we zijn haar dankbaar voor haar geduld, betrokkenheid en begeleiding. Wij kunnen Marjolein van harte aan iedereen aanbevelen.

M. at B

Het tarief van the Body Code System inclusief the Emotion Code

Scroll naar boven